Ob prazniku martinovo smo vzgojiteljice otrokom v Zasebnem vrtcu Viljem Julijan predstavile tradicionalne jedi, ki spremljajo ta pomemben slovenski praznik. Poudarili smo pomen doma pridelane hrane, ki jo kmetje pridelujejo skozi vse leto in na ta dan praznujejo in slavijo svojo letino. Otroci so se seznanili, da po ljudskem običaju Sv. Martin spremeni mošt v vino.
Vzgojiteljice zelo rade za otroke pripravimo kakšno presenečenje, zato smo mize pogrnile s prti, jih okrasile z lučkami ter s posebnimi servietkami in tako pričarale še bolj praznično vzdušje.
Ob vstopu v jedilnico so otrokom zažarele oči. Z nasmehom na obrazu so opazovali pogrinjke in se posedli. V jedilnici je zadišalo po mlincih, svečani gratinirani zeljni plošči in razkoščičenih pečenih piščančjih bedrih, ki so bila ta dan na jedilniku.
Postregli so si s hrano in se ponosno usedli na svoj prostor. Tako spoštljivo so ravnali tako s hrano kot krožniki in priborom. Tudi kozarček grozdnega soka jih je pričakal, da so se ob koncu z njim posladkali.
V prijetnem in prijateljskem vzdušju, ki je ta dan vladalo v našem vrtcu, smo se tako poveselili ob okusni martinovi pojedini in nazdravili z željo, da bi med nami še naprej zmagovala ljubezen.