V našem vrtcu smo v predprazničnem tednu namenili veliko časa obujanju običajev velike noči, med katere zagotovo spada tudi peka potice. To znamenito slovensko jed so otroci spoznavali že v februarju, ko so se srečevali s slovenskimi simboli in znamenitostmi. Takrat so povedali, da jo včasih zanje spečejo babice in da je sladka in okusna. Ampak to samo takrat, ko je kakšen praznik. Zato smo se odločili, da se tudi v vrtcu v predprazničnem času preizkusimo v peki potice in v našo družbo povabimo kakšno babico. Kar dve sta bili  za to priložnost z nami, babica Majda in babica Barbara, ki sta vsem otrokom, še posebej pa njunima vnučkoma, polepšali današnji dan. Namenili smo se speči dve orehovi potici, vsaka izmed babic pa jo je delala po svojem receptu. Otroci so imeti tako priložnost, da spoznajo ves postopek nastajanja potice in hkrati videti, koliko truda in časa je potrebno vložiti, da potica nastane. Babicam so pomagali tehtati in mešati sestavine, vonjali začimbe, opazovali vzhajanje testa, skupaj ugotavljali, kako deluje kuhinjski robotek, mešali orehov nadev, vsakemu od njih pa sta babici ponudili tudi mali košček testa, da so ga lahko gnetli z drobnimi prstki kolikor so želeli. To je bilo smeha in veselja na ta dan!
Naše prijazne kuharice v kuhinji so vzhajano potico in nared za peko nato spekle v pečici, iz katere je zadišalo po vseh prostorih našega vrtca in otroci so že komaj čakali, da jo bodo lahko skupaj poskusili.