Na pustni torek so Zasebni vrtec Viljem Julijan namesto otrok obiskale ljubke in prisrčne maškare.
Pustni torek je bil za otroke Zasebnega vrtca Viljem Julijan zagotovo eden najbolj zabavnih in nepozabnih dni. Otroci so na ta dan zjutraj najprej v vrtec vstopili našemljeni v svoje najljubše pustne kostume ter se veselo predstavili drug drugemu in si ogledovali kostume. Zaigrali in zabavali so se v igralnicah skupaj s svojimi vzgojiteljicami, ki so se našemile in praznovale z njimi.
Sledilo je skupno druženje, v katerem so otroci preko dejavnosti dali svojo pozornost in posebno mesto drug drugemu. Vsak otrok posebej je bil opažen in je lahko svoj kostum predstavil skozi nastop na modni pisti.
Otroci so imeli priložnost, da so si tokrat dovolili biti v svojem najljubšem liku, ga izraziti skozi gibe, glasove ali skozi ples. Otroci so bili vodeni tudi v izražanje svojih občutkov, kar je mnogokrat pomenilo tudi premagovanje strahu pred nastopanjem. Predvsem najmlajši, da so si lahko dovolili tudi to, da so samo pomahali in se stisnili nazaj v objem svojih vzgojiteljic. Otroci so drug drugega spodbujali z aplavzom in se podpirali, ko so se njihovi prijatelji sprehodili po modni pisti in se predstavili tako kot so si najbolj želeli.
Pustni torek se je zaključil s slastnimi krofi, ki so navdušili maškare in so dodali še zadnjo pikico k popolnemu praznovanju pustnega običaja.