Vzgojiteljice in otroci Zasebnega vrtca Viljem Julijan so ves teden namenili razvijanju svoje empatije in spoštovanja do otrok z redkimi boleznimi ter Mednarodni dan redkih bolezni obeležili s prelepimi SRČNIMI PISMI za male borce.
Vizija Zasebnega vrtca Viljem Julijan »Vreden sem že samo zato, ker obstajam«, je v tem tednu postala glavna vsebina, o kateri so se otroci s svojimi vzgojiteljicami pogovarjali in jo raziskovali. Uvod v to je bilo spoznavanje dečka Viljema Julijana, po katerem je vrtec dobil ime. Otroci so skozi pripovedovanje vzgojiteljice Nine, ki je tudi mamica dečka Viljema Julijana, spoznavali kaj je to redka bolezen, kako je vplivala na dečka Viljema Julijana in kako mu je spremenila življenje. Otroci so poslušali z velikim zanimanjem in ob koncu postavili mnogo zanimivih vprašanj, s katerimi so lahko bolj dobro razumeli kaj Viljem Julijan lahko sploh v svojem življenju skupaj s starši počel.
Ob vsem tem so ob koncu začenjali razumeti kaj to pomeni, biti vreden že samo zato, ker obstajaš. Kako je deček Viljem Julijan ne glede na to, da ni mogel ne tekati, ne skakati in se igrati, bil še vedno ljubljen, vreden in spoštovan, točno takšen kot je. Ne glede na vse je bil vreden, že samo zato, ker je obstajal. Prav tako so otroci spoznavali še ostale otroke z redkimi boleznimi, razvijali svojo empatijo in spoštovanje do teh otrok in se pridružili projektu Društva Viljem Julijan »SRČNA PISMA ZA MALE BORCE!«. Nastala so prelepa sporočila in risbe, ki so jih otroci z veliko ljubezni izdelali in poslali otrokom z redkimi boleznimi.