Otroci, starši in stari starši otrok v Zasebnem vrtcu Viljem Julijan so v radostnem vzdušju skupaj preživeli lep in čaroben decembrski dan.
Že nekaj dni so se otroci nanj zavzeto pripravljali in v vrtcu je omamno dišalo po cimetovih piškotih, ki so jih drobni otroški prsti skrbno izrezovali iz razvaljanega testa. Ta dan pa jih je zjutraj v adventnem koledarju pričakalo prav posebno pismo, ki jim ga je pustil skrivnostni gost in naznanil svoj obisk. Hitro so se skupaj z vzgojiteljicami dogovorili, da se nanj še posebej pripravijo. Slavnostno so s skupnimi močmi okrasili večnamenski prostor v vrtcu ter jedilnico, kjer so se po kosilu zbrali in vznemirjeno pričakovali, kaj se bo zgodilo. Ko pa so namesto napovedanega gosta v prostor vstopili njihovi starši in stari starši, je bilo veselje otrok nepopisno. Ampak ne! Izvedeli so, da prihaja še nekdo! V vzdušju veselega pričakovanja so otroci kmalu zaslišali zvok nežnih zvončkov, ki je naznanjal prihod Božička. Vstopil je z velikim košem polnim daril! Otroške oči so zažarele in med njimi se je slišal šepet… Božiček, Božiček. Nekateri otroci so vanj le tiho strmeli. Božiček je otrokom predal prav posebno sporočilo o ljubezni, otroci pa so se mu zahvalili s svežimi cimetovimi piškoti, ki so bili Božičku zelo všeč. Obdaril jih je z unikatnimi, ročno izdelanimi slikarskimi stojali, saj so mu njegovi palčki že večkrat pripovedovali, kako zelo radi otroci v Zasebnem vrtcu Viljem Julijan likovno ustvarjajo. Nato pa je že hitel naprej, saj ima v teh dneh še posebej veliko dela z obdarovanjem otrok.
Sledila je božična čajanka ob toplem dišečem čaju in prijetni božični glasbi, kjer so se družile tri generacije. Ob odhodu domov so starši in stari starši izrazili hvaležnost za tovrstna druženja ter trenutke, ki se jih bodo še dolgo spominjali. Dan je bil resnično nepozaben, poln sreče, radosti in topline prazničnih dni, ki je grela srca otrok, staršev, starih staršev in vzgojiteljic v Zasebnem vrtcu Viljem Julijan.