V našem vrtcu smo imeli prav poseben obisk. Obiskala nas je gospa Branka Jurenec. Vzgojiteljice smo z njo vodile razgovor o knjigi  Dinozaver Tiko in veliki zob, o njenih ilustracijah in o vsebini knjige, ki jo imajo otroci tako zelo radi. Potem smo otroke vprašali, če vedo kdo je narisal ilustracije v knjigi. Ena izmed deklic je go. Branko Jurenec prepoznala. Presenečeni otroci so z zanimanjem prisluhnili njenemu pripovedovanju o nastajanju ilustracij. Pokazala jim je nekaj svojih risbic in slikarski material, ki ga je uporabljala. Opisovala jim je tudi, kaj se je dogajalo v njenem srčku, ko jo je gospa Ksenija povabila k sodelovanju in kako včasih ni bila zadovoljna s svojim izdelkom. Povedala je: »Veste otroci, sprva nisem bila zadovoljna z risbo dinozavra, poskušala sem ga večkrat narisati. Potem pa sem dovolila, da ni čisto popoln in takrat se je zgodilo, da sem narisala najlepšega in nastala je prekrasna ilustracija.«
Pripovedovala jim je tudi kako preživlja svoje dni, ko je v pokoju. Zelo rada kvačka. Otrokom je predstavila več vrst kvačk, prej in prinesla je kar nekaj različnih izdelkov.
Potem pa je sledilo še večje presenečenje. »Dragi otroci«, je rekla, »vzgojiteljice so mi povedale, da imate v vrtcu čisto posebne lučke, ki jih uporabljate pri počitku. Odločila sem se, da zakvačkam za vsakega izmed vas svoj prtiček na katerega boste položili svoje prekrasne lučke.«
Vsakega otroka posebej je povabila k sebi in mu izročila prtiček. Kako nežno in s kakšnim spoštovanjem so prtičke vzeli. Otroci so bili presrečni.
Preden se je poslovila jim je povedala, da kmalu pride v vrtec njena pravnukinja in da se bo zagotovo še oglasila na obisk, če jo bodo le povabili.
Vzdušje v vrtcu pa je ta dan bilo ravno takšno kot se ga marsikdo izmed nas spominja iz svojega otroštva, ko je čas preživljal s svojo babico. Veselo, domače, polno topline.
Nekaj dni za tem, nas je gospa Branka Jurenec poklicala in se zahvalila z besedami: »Hvala vam, da sem lahko bila v tako lepem vrtcu s tako krasnimi otroki. Tako zelo veliko so mi dali.
Hvala gospe Kseniji in hvala vsem vam drage vzgojiteljice in dragi otroci.«