Otroci so se nanj skrbno pripravljali. Pekli so piškotke in v vrtcu je omamno dišalo po cimetovih piškotkih in toplem čaju.☕ Skupaj z vzgojiteljicami so slavnostno pripravili družabni prostor in jedilnico. Na njihovem adventnem koledarju jih je ta dan čakalo pismo v katerem so izvedeli, da nas bo obiskal čisto poseben gost.✨
Vznemirjenje se je večalo iz ure v uro. Ko so v igralnico vstopili starši in stari starši, je bilo veselje otrok neopisljivo. Še posebej presenečeni pa so bili, ko so izvedeli, da jih bo obiskal še en poseben gost.?
V vzdušju polnem veselega pričakovanja, smo zaslišali zvok kraguljčkov. In glej, vstopil je Božiček!? Otroške oči so kar zažarele. Slišal se je šepet … Božiček, Božiček… nekateri otroci so vanj le tiho strmeli. Božiček je otrokom predal prav posebno sporočilo o ljubezni, nato pa jih je obdaril z unikatnimi, ročno izdelanimi darili in kockami, s katerimi se bodo lahko igrali in hkrati pridobivali ogromno znanja na vseh področjih.
Sledila je božična čajanka, kjer so se vsi prisotni veselo družili.?
Ob odhodu domov so starši in stari starši izrazili hvaležnost za tovrstna druženja ter trenutke, ki se jim bodo za vedno vtisnili v spomin.?
Dan je bil resnično nepozaben, poln sreče, radosti in topline prazničnih dni, ki je grela srca otrok, staršev, starih staršev in vzgojiteljic v Zasebnem vrtcu Viljem Julijan.