Obeležitev Mednarodnega dneva strpnosti je bila za otroke iz Zasebnega vrtca Viljem Julijan zelo posebna, saj jih je s svojim obiskom presenetila pravljična Vila Eksena, ki je otvorila več tedenski projekt na temo strpnosti. Otrokom je ?Vila Eksena najprej čestitala za vso njihovo veliko medsebojno povezanost in prijateljstvo, ki je rezultat vsakodnevnega razreševanja medsebojnih situacij na spoštljiv in ljubeč način.? Vila Eksena jim je nato predala sporočilo o pomenu strpnosti, ljubezni, prijateljstva in sodelovanja preko pravljice Vila Eksena, Dinozaver Tiko in veliki zob?, ki so jo otroci z velikim zanimanjem poslušali in ji sledili.
Vsebine strpnosti in medsebojnega spoštovanja pa so spoznavali tudi preko različnih dejavnosti in iger, ki so jih zanje skrbno pripravile vzgojiteljice.
Ob današnjem mednarodnem dnevu strpnosti? pa smo tudi v Zasebnem vrtcu Viljem Julijan izvedli projekt Izobraževalnega centra Eksena: Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo. Letošnjo temo »Lepa beseda, lepo mesto najde« so otroci spoznavali preko različnih socialnih iger, preko rajalnih plesov, umetniških dejavnosti in drugih skrbno pripravljenih vsebin in dejavnosti na to tematiko.
Otroci iz Zasebnega vrtca Viljem Julijan so skozi projekt poglobili znanje o pomenu strpnosti, da bo tako lahko v njihovih srčkih še naprej zmagovala ljubezen.❤️