V Zasebnem vrtcu Viljem Julijan smo imeli ?prav poseben obisk. ?
Obiskala nas je Ella Vita, prikupna in srčna deklica, ki ima zelo rada otroke.❤️ Kako ne, saj je hčerka naše vzgojiteljice Nine in Gregorja Bezenška, ki sta velika borca za pravice otrok. Ella Vita pravi, da bo nekoč vzgojiteljica ali plesna učiteljica, ampak se še ne more točno odločiti, ker jo ples in delo z otroki enako veseli. Vsak dan po šoli obiskuje Dnevni center Društva Eksena, zato večkrat pride do vrat vrtca, da lahko otroke vidi, jih na hitro pozdravi, jim pomaha in kaj lepega pove, ob tem pa ji oči žarijo od sreče. Njena velika želja je bila, da bi lahko med počitnicami prišla k otrokom na obisk v vrtec, na katerega se je skrbno pripravljala že doma. Želela jim je namreč pripraviti presenečenje, saj je ugotovila, da ima v svojem domu veliko igrač, ki jih je že prerastla in si je naredila načrt, kako bo to izvedla. Vse svoje igračke je že doma po namenu razporedila v darilne vrečke in jih na dan obiska prinesla v vrtec ter pred jutranjim krogom skrila v prostorih vrtca. Želela si je, da bi jih otroci sami iskali kot zaklad.?✨ Napisala si je celo cel potek dejavnosti in besedilo, kaj jim bo povedala, vendar se je kasneje izkazalo, da tega ne potrebuje in je v jutranjem krogu otrokom suvereno pripovedovala o svoji ideji. Povedala jim je tudi, da se ji ni bilo težko ločiti od igračk in ob tem ni imela stiske, saj jih je želela osrečiti. To, da lahko kaj podari otrokom ji namreč veliko pomeni, ker jih ima rada.? Nekaj pa je še vendarle zadržala doma… to so kocke. Prihranila jih bo za svojega bratca, ki pa je zdaj še dojenček. Ella Vita je pri iskanju zaklada otroke sama vodila po najbolj skritih kotičkih vrtca, ko pa so ob veselih vzklikih našli vseh sedem vrečk, je bilo njihovo veselje neizmerno.?Posedla jih je v krog in jim razkrivala, kaj vse je v njih. Otroci so se najbolj čudili dojenčkom, ki lulajo in se smejali straniščni školjki zanje. Razveselili so se vseh oblek za dojenčke, pripomočkov za kuhinjo v kotičku dom, hladilnika, skodelic, oblek za pustno rajanje in še in še. Ta dan je bil nato namenjen samo igri z vsemi igračkami, ki so jih prejeli v dar in veselje kasneje na igrišču je bilo res neizmerno. Otroci so si naredili svoje kotičke in prav lepo jih je bilo opazovati ob simbolni igri, ki se je razvila med njimi.
Deček Justin, ki obiskuje naš vrtec, je ob obisku dejal: “V nobenem vrtcu ni tako lepo! Vedno se dogaja kaj novega. In kako veliko ljubezni ima Ella Vita v svojem srčku, da se je odpovedala svojim igračkam”.?
Ampak to še ni bilo vse! Ella Vita je za otroke pripravila še pravo plesno predstavo in jim ob glasbi Edvarda Griega uprizorila pravo baletno poslastico. Seveda … to je Ella Vita! Vzgojiteljica ali plesna učiteljica. Ampak se ni še čisto točno odločila.?