Otroke Zasebnega vrtca Viljem Julijan je v mesecu septembru obiskala ga. Katja Polajžer in jim podarila svojo zbirko knjig.??Otroška knjižnica Viljem Juljijan je tako bogatejša za več glasbenih pravljic, pesmic, zbirk pravljic, slikanic in različnih poučnih knjig.
Otroci so bili nad darilom navdušeni, knjižnica pa že dobiva mnogo nadobudnih bralcev, od najmlajših do najstarejših otrok naše skupine, ki knjige z veseljem prebirajo.

Zahvaljujemo se Katji Polajžer, ki je ob tej priložnosti podala izjavo:
»Z mojim sinom sva se aprila složno odločila, da svojo ljubo zbirko otroških knjig, ki sva jo vrsto let ponosno dopolnjevala in skrbno čuvala, podariva Zasebnemu vrtcu Viljem Julijan.
Meniva, da bo vseh 135 pravljic, basni, povesti, zgodb, pesmi, enciklopedij in še raznih drugih, dobilo na knjižnih policah Zasebnega vrtca Viljem Julijan posebno in trajno mesto; da bodo tukaj najbolj služile svojemu prvobitnemu namenu t.j., da jih bodo otroci brali ne le danes ali jutri, temveč vsi bodoči rodovi otrok na Ekseni.
Srčno verjameva tudi, da bodo otroci imeli najine knjige radi in jih čuvali z vsem srcem, z njimi lepo in pazljivo ter spoštljivo rokovali, tako kot sva jih midva z ljubeznijo varovala kot neprecenljivo dragocenost in bogato izročilo slovenske pisane besede.« (Katja Polajžer & David Žurej Polajžer)