Vabljeni k branju zapisa staršev deklice Lare Naie, ki obiskuje Zasebni vrtec Viljem Julijan, v katerem sta podala svojo izkušnjo z vrtcem.

»Hčerka obiskuje Zasebni vrtec Vilijem Julijan. Z navdušenjem gledava, kako napreduje in se razvija, kako uživa in se veseli ter pripoveduje o zabavnih stvareh, ki jih je doživela. In napredki so res veliki. Skozi program vrtca ima možnost seznaniti se in razvijati na področjih, ki so resnično življenjskega pomena. Postaja izredno samostojna. Z veseljem pomaga pri opravilih doma in ve zakaj in kako je potrebno kaj pripraviti, pospraviti. Kot vsakemu otroku ji je težko kdaj pospraviti igračke in se ji ne da, vendar ve, da jih bo lažje našla, ko jih bo potrebovala, če jih po igri pospravi. In tako se pripravi do tega, da naredi nekaj, do česar ji v tistem trenutku morda ni. In ta način razmišljanja ni samo pri igračkah ampak pri vseh stvareh. Zna prepoznati svoje odgovornosti v življenju.

Kar pa bi najbolj izpostavila pa je to, da je Lara Naia deklica, ki je zelo bistra in pametna in dosega, glede na njeno starost in razvojno stopnjo, nadpovprečne rezultate ne mnogo področjih. Zelo sva hvaležna, da je v vrtcu vodena tako, da je to njeno močno področje prepoznano. Vendar je vodena v vzgoji tako, da zaradi tega, ker je takšna, ni nič poveličevana ali bolj priviligirana kot drugi, saj bi v nasprotnem primeru lahko bila zaradi tega arogantna. Da bi lahko bila posledično izločena in zaradi tega brez prijateljev. Vendar v Zasebnem vrtcu Vilijem Julijan je na prvem mestu odnos. Odnos, ki ga imajo otroci do sebe in drugih. In zato ima Lara Naia možnost, da kljub temu, da ji veliko stvari gre, vidi tudi, kaj pa ji ne gre in kje pa ni tako spretna in uspešna. Gradi na zdravem odnosu do sebe in do drugih. S tem ima pa resnično priložnost, da ima ob sebi prijatelje, ki jo sprejemajo in imajo radi in tudi ona njih.
Ob ljubečem vodenju strokovnih delavcev vrtca lahko še nadgrajuje svoje močne strani, in gre skozi izzive tam, kjer ji ne gre in se še uči. Vedno je sprejeta točno takšna, kot je.

Hvala vam iz srca, da lahko najina deklica raste in se razvija v tako ljubečem in zdravem okolju.« (Peter in Barbara Baštič)