V Zasebnem vrtcu Viljem Julijan v tem obdobju, ko so vrata našega vrtca zaprta, vzgojiteljici Nina in Karmen preko videoklica izvajata dejavnosti, ki so zapisane v letnem delovnem načrtu. Otroci na ta način pridobivajo nova znanja in razvijajo svojo ustvarjalnost. Vsako jutro ob isti uri se vzgojiteljici povežeta s skupino .

“Vsako jutro, ko pokličeva otroke in jih vidiva, naju prevzame hvaležnost za to, da lahko z najino skupino ostajava v stiku. Tudi otroci se » online druženja« zelo veselijo. Naša druženja so polna smeha in radosti.
Pri vseh dejavnostih sodelujejo naši krasni starši, ki ob koncu skupaj z otroki dobijo tudi nadaljnja navodila za načrtovane dejavnosti in naloge, ki so namenjene njim,” sta povedali vzgojiteljici.
Tako starši preživljajo svoj čas z otroki kvalitetno, ustvarjalno in poučno. Otroci pa kljub temu, da ne obiskujejo vrtca, pridobivajo nova znanja, razvijajo svoje motorične sposobnosti kot tudi svojo ustvarjalnost.
Ta vikend so imeli posebno nalogo – izdelati lutke. Iz recikliranih materialov (ki jih najdejo doma) so izdelovali lutke svoje družine. Otroci in starši so s svojimi lutkami posneli in pripravili lutkovno – glasbeno predstavo. Naslov predstave je »Ostani doma!« Nastali so prisrčni videoposnetki. Vabimo vse, da si jih skupaj z nami ogledate.
Vsem staršem se zahvaljujemo za vsakodnevno sodelovanje! Skupaj bomo zmogli vse!
Kolektiv Zasebnega vrtca Viljem Julijan