Zasebni vrtec Viljem Julijan (Šentjur, Cesta Leona Dobrotinška 2) je danes otrokom pripravil prav posebno kulinarično jutro. Otroci so v vrtcu praznovali TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK in tradicionalnim slovenskim jedem dali še poseben poudarek.

Otroci so ob začetku tradicionalnega slovenskega zajtrka spoznali, katera živila za zajtrk nam ponujajo lokalni kmetje in pridelovalci, kar jim je bilo še posebej zanimivo. Na jedilniku tradicionalnega slovenskega zajtrka Zasebnega vrtca Viljem Julijan so bili domači ajdov in domači pirin kruh, med in maslo, jabolka in mleko, kot presenečenje pa so otroci danes kuhali še tradicionalne slovensko jed – žgance. Sodelovali so pri kuhanju ajdovih in koruznih žgancev in pomagali zakuhati tudi ječmenovo kavo. Otroci so zajtrk z navdušenjem pojedli in uživali ob pojedini, ki so jo pomagali pripraviti.

V goste je ob tradicionalnem slovenskem zajtrku prišla gospa Jadranka Baraga, tekmovalka Masterchef Slovenija 2019, mojstrica slaščic, ki je skupaj z otroki kuharsko delavnico odprla v čisto pravi vrtčevski kuhinji. S svojim kuharskim pristopom in z znanjem je otroke navdušila in ti so z velikim veseljem sodelovali pri mešanju, dodajanju in prepoznavanju sestavin.